CEO MARİN YELKEN DENİZCİLİK A.Ş. ailesi “GÜVENİLİR ve ZAMANINDA” hizmet politikası ile tekne sahiplerine karşı şeffaf ve hesap verilebilir bir çalışma anlayışıyla bu hizmetleri yerine getirmeyi taahhüt eder.
Teknede tespit edilen uygunsuzluklar, fotoğraf/video görseli ve rapor ile birlikte tekne sahibine sunulur, iş yapılmadan önce kullanılacak yedek parça veya malzeme maliyeti yanında, işçilik maaliyeti adam saat gideri olarak hesaplanıp analitik bir proje teklifi ile toplam maliyet tekne sahibinin onayına sunulur, tekne sahibinin onayı alındıktan sonra uygunsuzluklar tarafımızca giderilir.
Haftalık doldurulan ”Check-list”lerle beraber, yapılan kontroller, bakım ve temizlik işleri ile varsa hatalara yönelik tüm işler fotoğraf/video çekimleri ile birlikte mail yoluyla haftada bir tekne sahibine iletilir.
Teknenize; 50 yıllık (1972) CEO MARİN YELKEN DENİZCİLİK A.Ş. deneyim ve güvencesiyle tüm bu hizmetler proje ekibimiz tarafından sunulmaktadır.
Proje Ekibimiz; Endüstri Mühendisi, Gemi İnşa ve Makine Mühendisi, Kaptan ve Teknik Ekipten oluşmaktadır.
Teknenin kapı, kaporta, lumbuz ve hatch'lerinin açılarak teknenin kapalı alanlarının ve iç kısmının havalandırılması haftada bir yapılır. Teknenin bordası ve güvertesi, güverte üstü yapılar ile direk, bumba, halatlar, puntel ve vardavelalar gibi diğer tüm teçhiz ve ekipmanların genel kondisyon kontrolleri yapılır.
Tekne sabihinin isteğine göre yelkenler indirilir, tatlı su ve uygun şampuan ile yıkanarak kurutulur, teknede veya depomuzda saklanarak güvenlik altına alınır veya tekne üzerinde periyodik olarak (ayda bir) yelkenler açılarak havalandırılması yapılır.
Güverte temizliği haftada bir deniz çevresine zarar vermeyen çevre dostu temizlik ve bakım ürünleri kullanılarak, tatlı su, sert olamayan fırça ve keçeli sünger ile temizlenir. Güverte ve hatch'lerden kapalı mahallere sızıntı olup olmadığı kontrol edilir.
Teknedeki paslanmaz yüzeyler için üretilmiş pasta polish temizlik malzemeleri, keçeli sünger veya silme bezi, diş fırçası ve microfiber parlatma bezi kullanılarak kromların durumuna göre ayda bir temizlenir ve parlatılır.
Teak temizliği ve bakımı için öncelikle tiklerin yıkama ve sünger yardımıyla kirden arındırma işlemi yapılır, kuruduktan sonra teak bakım malzemesi ve teak yağı uygulaması yapılır. Teak yağı uygulaması senede bir veya iki defa uygulanır.
Demir ve zincirlerin korozyon kontrolü yapılır, zincirler tatlı su ile yıkanıp zincirliğin havalandırması yapılır. Irgat çalıştırılır, elektrik motoru ile akü kontrolü yapılır. Teknenin emniyetli olarak bağlanmasına yönelik tonoz ve bağlama halatlarının kontrolü yapılır.
Teknenin diğer tekneler ve rıhtım etkilerinden korunması için usturmaçaların yeri ve bağlantı halatları ile işlevselliği kontrol edilir. Usturmaçaların renk değişikliği gibi durumlarda temizleyici ve koruyucu ürünler vasıtasıyla bakımı yapılır.
Tekne sahibinin isteğine göre gölgelikler ve serpinti engelleyiciler kış sezonunda sökülerek, tatlı su ve uygun temizleme şampuanı ile yıkanır, kurutulur, teknede veya depomuzda muhafaza altına alınır. Tekne üzerinde oldukları zamanlarda ise uygun temizleme malzemeleri ile temizlenir, bağlantı fermuar ve kemerler kontrol edilir. Oturma ve güneşlenme minderleri kuru temizleme veya şampuan deterjan ile yıkama sonrası kurutulup muhafaza altına alınır.
Şişme botun temizliği ile tamir veya bakıma yönelik hasar kontrolü yapılarak, tamir gerektiren yerler tekne sahibinin onayına göre tamirleri yapılır. Tüm outboard marka motorların şampuan ve tatlı su ile yıkanması, hareketli parçaların yağlanması, filitre kontrol veya değişimi, motor ve şanzıman yağ değişimi dahil buji ve karbüratör temizliği tekne sahibinin bilgi ve onayı doğrultusunda yapılır.
220V sahil besleme ve akü şarj kontrolü yapılır, güneş panelleri tatlı su ile yıkanarak temizlenir, panelin kablo devresi, konnektör bağlantısı, regülator ve şarj kontrolü yapılır.
Ana makine, jeneratör ve baş pervane haftada bir çalıştırılır, yağ seviye kontrolü, filtreler ve kayış kontrolü ile deniz suyu soğutma suyu çıkış ve egzos duman rengi kontrolleri yapılır. Anamakine ileri geri manevrası ile baş pervane sancak-iskele manevraları yapılır.
Sintinede su olup olmadığı kontrol edilir, sintine seviye sensörleri, alarmı ve sintine pompası su koyularak çalıştırılıp test edilir. Tatlı su, pissu ve yakıt tankları seviye kontrolleri ile bunların bağlantı boruları, valfler ve bağlantı kelepçeleri kontrol edilir.
Elektrik kablo devreleri ve sigorta paneli kontrolü, tüm aydınlatmaların ve seyir fenerlerinin kontrolü, navigasyon cihazlarının çalıştırılarak kontrolü ile ocak, LPG tüp boru bağlantısı dahil klima, fırın ve buzdolabının kontrolleri yapılır.
1) Teknenin karina kısmında yoğun kekomoz olduğunda dalgıç marifetiyle temizleme,
2) Cansalı ve yangın söndürme tüplerinin testinin yapılması ve sertifikalarının alınması ile işaret fişeği gibi diğer emniyet ve güvenlik malzemelerinin yenilenmesi
3)Teknede bulundurulması zorunlu olan belge ve sertifikaların yenilenmesi
4) Ulaşım / transfer hizmetinin sağlanması
5) Laundry hizmeti
6) Seyir öncesi tekne içi detaylı temizlik
7) Makine, jeneratör, elektronik ve mekanik sistemlere yönelik servis hizmetleri ile arıza giderme ve yedek parça temini gibi teknik hizmet desteği
8) Teknenin karada bakım ve onarım hizmetleri
9) Teknenin marina, sigorta ve acentacılık hizmetleri